Nosaltres, les escriptores al convent de la Trinitat de València per a celebrar el “Dia del Llibre Valencià”

El diumenge 20 de novembre es podrà visitar l’exposició Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps al refectori del Reial Monestir de la Santíssima Trinitat de València. Aquesta visita forma part de la jornada de portes obertes organitzada per la Fundació pel Llibre i al Lectura (FULL) per a celebrar el “Dia del Llibre Valencià”, dins de les accions que realitza per al Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura de la Generalitat Valenciana (PVFLL).

D’aquest monestir, fundat per la reina Maria de Castella  el 1445, va ser abadessa Sor Isabel de Villena (1430-1490), declarada “Escriptora de l’any 2016” per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Ací va escriure la seua obra  Vita Christi, un dels llibres més importants del Segle d’Or Valencià. A Sor Isabel de Villena se li dedica el panell de desembre de l’exposició.

Entre les activitats programades amb motiu del  “Dia del Llibre Valencià” al Monestir de la Trinitat està prevista a les 12:00 hores una lectura de fragments de Vita Christi a càrrec de  Manola Roig i Rosa Roig, comissaries de l’exposició. Tot seguit començaran diferents visites guiades pel monestir (reserva gratuïta obligatòria al lloc web monasteriotrinidad.es).

El “Dia del Llibre Valencià” Té com objectiu la reivindicació de la literatura escrita en la nostra llengua, donant  a conèixer els nostres escriptors i familiaritzant els lectors amb els llibres en valencià. Es celebra cada 20 de novembre per a commemorar la primera edició de Tirant lo Blanc, publicada a la ciutat de València el 20 de novembre de 1490. Aquesta obra, considerada la millor obra en la nostra llengua,  va ser escrita per Joanot Martorell entre 1460 i 1464.

El PVFLL té com a missió articular des de la Generalitat Valenciana totes les accions i projectes  que augmenten els hàbits lectors dels valencians i valencianes, facilitant  a la ciutadania l’accés a  la lectura i enfortint l’ecosistema del llibre i l’ús de la nostra llengua

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.