Maria Beneyto

1925. València. POESIA

beneytoEn març de 2011 mor la nostra poeta i narradora que va patir un exil•li interior. L’autora passà setze anys sense publicar res afectada de diverses  polèmiques, sobre les llengües que usava o sobre la seua condició de dona. En el pròleg de La dona forta, editada per la Institució Alfons el Magnànim, Maria en parla:

 “És una novel•la escrita sota la pressió de vàries dictadures. En primer lloc, la que patia el país, a dalt, i després una o dues més, que podrien ser de la meua pròpia condició de dona, en el pla personal la meitat de la franja humana anomenada home ens volia humils, submises”.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *