Sor Isabel de Villena

1430. València. PROSA

Fa més de 500 anys que s’acabaren d’imprimir les 5.000 paraules del Vita Christi, un text segons Rosanna Cantavella per defensar les dones. L’autora el que fa “és destacar-ne els passatges (de la vida de Jesús) que mostren la fermesa femenina, i de manera molt especial la fidelitat del col•lectiu de les dones en la Passió, front a la covardia i l’abandó dels deixebles barons”. Però també, i segons Miryam Criado “és un Nou Testament que incorpora la dona com un element central del discurs d’igualtat entre els éssers humans i un espai de llibertat creat per a la comunitat de monges de la Trinitat  en el qual ser dona equival a ser forta, intel•ligent, estimada i respectada”. En 2016 l’abadessa va ser nomenada Escriptora de l’any segons l’AVL.

 

0 respostes

Deixa una resposta

Vols unir-te a la conversa?
No dubtis a contribuir!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *